TureRT... din afara clubului

intre 7 Aug 2010 si 8 Aug 2010
in masivul Fagaras pe traseul Valea Vistei - Vf. Moldoveanu
impreuna cu Horatiu, Daniela, Florin, Cosmin, Alexandru

“Mergi sambata pe Moldoveanu?” A cata oara o astfel de intrebare? Raspunsul, acelasi:”stii ca nu-mi place sa stea toata lumea dupa mine…” Si totusi de data aceasta raspunsul final a fost altul. Afland ca e o tura pentru incepatori, pentru cei din afara clubului, am zis ca as putea sa incerc, desi pana in dimineata plecarii nu s-a stiut exact cine mai vine. Pentru mine care nu am o constitutie atletica, nu am facut niciodata nici un fel de sport si am , de ani buni, un serviciu la care stau in birou 8 ore zi de zi, era un efort important. Si asa a si fost, foarte solicitant, dar dincolo de aceasta este frumusetea ce o intalnesti. Am avut parte de toate: de soare si senin cand vezi maretia coplesitoare a muntilor ce te inconjoara, de ploaia care te face sa te bucuri de adapostul refugiului, de mirajul diminetii cand ti se intinde la picioare o mare de nori atat de albi cum nu am mai vazut si care iti creau impresia ca intinzi mana si poti sa-i atingi si de spectaculozitatea Moldoveanului. Stiu, e putin spus, dar nimic nu se compara cu senzatia de acolo creata de altitudine si de priveliste, e un gen de fericire ce cu greu poate fi descrisa… Si m-a mai bucurat foarte mult ca am intalnit oameni buni, civilizati, zambind frumusetii muntilor.

In afara de acestea, pentru mine fiecare din cei prezenti in grup a fost un exemplu. Norocel e un sufletist sau...cum as putea altfel sa-i spun vazandu-l urcand pe cea mai grea portiune a traseului cu trei rucsaci pentru ca cei mici pur si simplu nu mai puteau? Cati din cei cu pregatirea lui i-ar mai baga in seama si pe cei din “popor”? Acest club face foarte mult prin activitatea lui, poate ca nu va dati seama fiind membri de ani buni si facand totul din pasiune, dar daca un singur copil pe an vine la club, daca intr-un an o singura persoana “din afara” face o drumetie, in aceasta lume din ce in ce mai nebuna, inseamna foarte mult. Inseamna in viitor mai multi oameni disciplinati pentru ei insisi, sanatosi la trup, minte si suflet asa cum cu siguranta vor fi Florin si Cosmin, pentru varsta lor adevarate exemple de vointa. Nestiutori si ei, au noroc cu…Norocel care stie exact cat, cum si cand sa-i ajute si sa-i invete. Foarte ascultatori si cuminti, nu au comentat niciodata, stiind ca mai au multe de invatat, nu doar sa poarte in spate un rucsac care, probabil, a avut jumatate din greutatea lor. BRAVO copii si multumesc Alpin Club Bacau.

Moldoveanu e un fenomen, un miracol, o terapie, te face sa vezi frumusetea complexa a vietii din alta perspectiva. E o altfel de fericire, e o stare, e…unic.

 

P.S. cred ca se intelege de ce nu am spus nimic de Horatiu. El imi pune intrebarile si tot el ma ajuta mereu sa gasesc raspunsurile…Inapoi