TurePoveste de iarna

intre 19 Jan 2013 si 20 Jan 2013
in masivul Hasmas pe traseul Lacu Rosu-Poiana Alba
impreuna cu Stefan, Monica, Oana Roua, Dragos

Povestea:

Stefan a propus tura, eu am dat sfoara-n tara si 4 am raspuns la apel: Stefan, Monica, Dragos si cu mine. La pranz eram in Lacu Rosu , ne-am echipat si am pornit catre refugiul  din Poiana Alba, numita de Stefan “casuta din povesti”. 

A fost o tura frumoasa, lunga si cu multa zapada. Traseul este bine marcat, dar daca e ceata si te mai prinde si noaptea, atunci GPS-ul si busola, fac toti banii  .

Dialog in zonele fara vizibilitate:                                                                                                                              Oana: Stefan, stanga sau dreapta?             

Stefan:Stanga.                                                                                                                                                   Stefan: Oana, unde-i nordul?                                                                                                                               

Oana: Acolo.                                                                                                                             Stefan: Mergi usor stanga… Oana, unde-i  nordul?                                                                                 Oana:Acolo…                                                                                                                                                       

Stefan: Acum mergi dreapta… Nu mai avem mult, dar mai este suficient. 

Monica si Dragos in urma noastra, spargeau pe rand zapada si mai intrebau din cand in cand: Cam cat mai avem de mers?                                                                                                                

Am ajuns la casuta din povesti dupa 8 ore de inotat prin zapada. Eram cu totii obositi, dar ne-am refacut repede  cu slanina, ceapa, o cana cu vin fiert si somn.

Dimineata, am iesit din refugiu si am inteles de ce Stefan a numit refugiul casuta din povesti. Tot efortul nostru de ieri, ne-a fost rasplatit cu varf si-ndesat,  parea ca timpul se oprise-n loc, nici vantul nu indraznea sa adie. Dupa o binemeritata leneveala, o cafea  si doua poze , am pornit  din nou la  drum. Traseul de azi a fost mai scurt , mai mult la vale -avantajul celor cu schiuri.

Monica: Vreau si eu schiuri de tura!

Stefan : Atat asteptam sa spui, draga mea! 

Concluzia:  Schiul de tura a mai castigat 2 fani: Monica si Dragos. 
Inapoi